گرانش کوانتومی چیست
گرانش کوانتومی یک مبحث در فیزیک نظری است که قصد آن متحد کردن نظریه نسبیت عام با مکانیک کوانتومی است. یکی از مشهورترین تئوریهای گرانش کوانتومی، نظریه ریسمان است. نظریه گرانش کوانتومی، همان نتایج تجربی مکانیک کوانتومی معمولی در شرایط گرانش ضعیف (پتانسیل گرانشی بسیار کمتر از c2) و همان نتایج نسبیت عام اینشتین در پدیدههای بسیار بزرگتر از مولکولهای منفرد (کنش بسیار بزرگتر از ثابت کاهش یافتهٔ پلانک) را دارد، اما علاوه بر این میتواند نتیجهٔ موقعیتهایی که هم اثرات کوانتومی و هم اثرات میدان گرانشی قوی، مهم هستند (در مقیاس پلانک، مگر اینکه حدس ابعاد اضافی بزرگ درست باشد.) را پیشبینی کند.
گرانش کوانتومی حلقهای (LQG)، یک نظریه گرانش کوانتومی است که هدف آن ادغام مکانیک کوانت ومی و نسبیت عام است تا بدین طریق مواد سازنده مدل استاندارد را در چارچوبی جهت ایجاد حالت خالصی از گرانش کوانتومی متحد سازد. LQG به عنوان یک نظریه، ساختار فضا-زمان را به گونهای فرضی سازی میکند که گویی از حلقههای متناهی تشکیل شده که در بافت یا شبکهٔ فوقالعاده ظریفی در هم تنیده شدهاند. تکامل شبکههای اسپینی یا کف اسپینی دارای مقیاسی از مرتبهٔ بیش از طول پلانک، حدوداً متر است و مقیاسهای کوچکتر از این حد بیمعناست.
در نتیجه، گرانش کوانتومی به عنوان یک مبحث پیچیده در فیزیک نظری، هدف آن ادغام دو نظریه مهم در فیزیک، یعنی نسبیت عام و مکانیک کوانتومی است. این مبحث به دلیل پیچیدگی و عدم توافق بین دانشمندان، همچنان یکی از چالشهای بزرگ در فیزیک محسوب میشود.