مذاکره برد برد یعنی چی
اصول مذاکرهی بُرد بُرد میگوید که اگر شما و طرف مقابلتان اهداف هم را بشناسید، میتوانید یک راهحل جادویی پیدا کنید که هر دوی شما بدون اینکه احساس بازنده شدن کنید به آنچه میخواهید برسید.
برای انجام یک مذاکرهی برد برد هر دو طرف پس از اتمام مذاکره باید حس خوبی داشته باشند. این شیوهی مذاکره کمک میکند تا افراد پس از اتمام مذاکره با یکدیگر رابطهی کاری خوبی برقرار کنند. کنترل مذاکره با فیلم بازی کردن و نمایشهای احساسی کاملا بیجا است، چون موجب تخریب اساس عقلانی مذاکره میشود و شما را در مذاکره فردی نیرنگباز نشان میدهد.
مذاکرهی برد برد موضوعش تنها به دست آوردن آنچه میخواهید نیست، بلکه باید به طرف دیگر نیز کمک کنید تا آنچه میخواهد را به دست بیاورد. یکی از تفکرات بسیار خوبی که میتوانید در زمان مذاکره داشته باشید این نیست که فکر کنید «چه میتوانم از آنها به دست بیاورم» بلکه باید اینگونه فکر کنید: «چه کار میتوانم برای آنها کنم که آنها را راضی کند و در عین حال هزینه و بده و بستان گرانی برای من نباشد.» اگر بتوانید به افراد کمک کنید آنچه میخواهند به دست بیاورند، آنها هم آنچه در مذاکره میخواهید به شما میدهند، روشی که کمک میکند هر دو طرف برنده شوند.
دو نفر را در نظر بگیرید که فقط یک پرتقال دارند و هر دوی آنها این پرتقال را میخواهند. پس از گفتگو تصمیم میگیرند پرتقال را دو نیم کنند و به هر یک، نصف پرتقال برسد. برای اینکه مطمئن شوند این کار عادلانه انجام میشود قرار میگذارند یک نفر پرتقال را به دو نیم کند و نفر دوم هر کدام از دو نیم را که خواست انتخاب کند. بیشتر که بحث میکنند میفهمند نیازهایشان کاملا با هم متفاوت است؛ یکی آب پرتقال و دیگری پوستش را برای کامل کردن کیکش میخواهد. آنها در نهایت یک راهحل جادویی و توافقی عادلانه پیدا میکنند که هر دویشان را برنده میسازد.
بنابراین نتیجه می گیریم مذاکره برد برد به معنای حصول نتیجه ای 50 ، 50 نیست بلکه یافتن راه حلی برای برطرف سازی نیازهای دو طرف رابطه در کمال رضایت می باشد.