غربالگری مرحله دوم بارداری چیست
غربالگری دوم بارداری شامل آزمایشات خون و سونوگرافی است که در هفتههای ۱۳ تا ۲۶ بارداری انجام میشود. این آزمایشات با هدف بررسی و تشخیص نقایص ژنتیکی و اختلالات لوله عصبی انجام میشود. آزمایش AFP یکی از آزمایشاتی است که در غربالگری دوم بارداری انجام میشود. سطح خونی AFP در دوران بارداری بسیار متغیر است اما در هفتههای ۱۴ تا ۲۲ به یک پایداری نسبی میرسد که از آن به عنوان دوره مناسب آزمایش AFP بهره میگیرند. مقدار نرمال AFP در هفتههای ۱۴ تا ۲۱ به شرح زیر است: ۲۵.۶ نانوگرم در میلی لیتر در هفته ۱۴ بارداری، ۳۴.۸ نانوگرم در میلی لیتر در هفته ۱۶ بارداری، ۴۷.۳ نانوگرم در میلی لیتر در هفته ۱۸ بارداری، ۶۴.۳ نانوگرم در میلی لیتر در هفته ۲۰ بارداری.
آزمایشات غربالگری دوم بارداری شامل بررسی بیماریهای تیرویید، توکسوپلاسموز، هپاتیت C، سیتومگالوویروس، بیماری تای ساکس، سندرم X شکننده، بیماری سل، بیماری کاناوان و سطح AFP است. در صورتی که سطح AFP بیش از حد نرمال باشد، ممکن است نشانههایی مانند نقص لوله عصبی باز، سندرم داون، سایر ناهنجاریهای کروموزومی، نقص در دیواره شکم جنین و دوقلوها باشد.
غربالگری دوم بارداری میتواند به شما اطلاعات ارزشمندی در مورد رشد جنین و وجود هر گونه نقایص ژنتیکی و اختلالات لوله عصبی بدهد. آزمایشات قبل از تولد میتوانند به پزشک کمک کنند تا در صورت وجود نقایص، برای درمان و مراقبت از جنین برنامهریزی کند.
در کل، غربالگری دوم بارداری شامل آزمایشات خون و سونوگرافی است که در هفتههای ۱۳ تا ۲۶ بارداری انجام میشود و با هدف بررسی و تشخیص نقایص ژنتیکی و اختلالات لوله عصبی انجام میشود. آزمایش AFP یکی از آزمایشاتی است که در غربالگری دوم بارداری انجام میشود و میتواند نشانههایی مانند نقص لوله عصبی باز، سندرم داون، سایر ناهنجاریهای کروموزومی، نقص در دیواره شکم جنین و دوقلوها را نشان دهد. آزمایشات غربالگری دوم بارداری میتوانند به پزشک کمک کنند تا در صورت وجود نقایص، برای درمان و مراقبت از جنین برنامهریزی کند.