رایحه های اصلی و متداول در عطرها و کاربرد هرکدام
رایحههای اصلی در عطرها عمدتا به سه دسته تقسیم میشوند: رایحههای اصلی، رایحههای میانی و رایحههای پایه.
رایحههای اصلی عطرها شامل رایحههای گیاهی، مرکباتی، چوبی، شیرین، تند و تلخ هستند. هر کدام از این رایحهها دارای ویژگیهای خاصی هستند که در ترکیب با رایحههای دیگر، عطرهای متنوع و جذابی را ایجاد میکنند.
رایحههای گیاهی عمدتا از گلها، گیاهان و سبزیجات به دست میآیند. این رایحهها معمولا با حس تازگی و طبیعت همراه هستند. برخی از رایحههای گیاهی معروف عبارتند از: رز، یاس، لیمو، نعناع، بنفشه و…
رایحههای مرکباتی از میوههایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و ماندارین به دست میآیند. این رایحهها معمولا با حس تازگی و انرژی همراه هستند.
رایحههای چوبی از چوبهایی مانند سدر، صندل، نارنج، وتیور و… به دست میآیند. این رایحهها معمولا با حس گرما و عمق همراه هستند.
رایحههای شیرین از موادی مانند وانیل، شکلات، عسل و… به دست میآیند. این رایحهها معمولا با حس دلنشینی و شیرینی همراه هستند.
رایحههای تند از موادی مانند فلفل، زنجبیل، فلفل سیاه و… به دست میآیند. این رایحهها معمولا با حس تندی و تازگی همراه هستند.
رایحههای تلخ از موادی مانند ترشی، چای سبز، قهوه و… به دست میآیند. این رایحهها معمولا با حس تلخی و عمق همراه هستند.
با توجه به اینکه هر کدام از رایحههای اصلی دارای ویژگیهای خاصی هستند، ترکیب آنها در عطرها میتواند به صورت متنوعی باشد. به عنوان مثال، ترکیب رایحههای گیاهی و مرکباتی معمولا با حس تازگی و انرژی همراه هستند و برای استفاده در فصل بهار و تابستان مناسب هستند. همچنین، ترکیب رایحههای چوبی و شیرین معمولا با حس گرما و عمق همراه هستند و برای استفاده در فصل پاییز و زمستان مناسب هستند.