درباره توقعات بی جا و کاهش انتظار از دیگران و تاثیر آن بر شاد بودن، میتوان گفت که انتظارات بیجا و ناقصی که از دیگران داریم، میتوانند موجب ایجاد تنش و ناراحتی در روابط اجتماعی و روحیهمان شوند. زمانی که انتظارات بیش از حدی از دیگران داشته باشیم و از آنها انتظار داشته باشیم که همیشه به اندازهی خودمان عمل کنند یا به عنوان ما فکر کنند، خودمان را در گرهای از توقعات پیچیده و دردناک مییابیم.
با اینکه توقعات در برخی موارد میتوانند الهامبخش باشند و ما را به رشد و پیشرفت ترغیب کنند، اما توقعات بی جا و نامنطقی میتوانند منجر به ناامیدی، خشم، استرس و افسردگی شوند. همچنین، انتظار داشتن از دیگران که به تمام انتظارات ما پاسخ دهند، باعث میشود که خودمان را در معیارهایی که از دیگران میپذیریم قرار دهیم و همچنین برای دستیابی به رضایت خودمان، به بقیه وابسته شویم. این وابستگی باعث میشود که شادی و خوشبختی ما به دست دیگران باشد و از خودمان به عنوان منبع شادی و رضایت زندگی فاصله بگیریم.
بهتر است که در روابط اجتماعی خود، انتظارات خود را کاهش دهیم و به دیگران اجازه دهیم که به طور طبیعی و به شکل خودشان عمل کنند. باید به خودمان و دیگران فرصت دهیم تا با خطاها و نقصهای خودشان رشد کنند و همچنین به ما فرصت دهیم تا به خواستههای خود برسیم. با کاهش انتظارات از دیگران، میتوانیم نگرشی متعادلتر نسبت به روابط اجتماعی داشته باشیم و بتوانیم بهترین نسخه خودمان را در زندگی بیاوریم.
به جای اینکه به دیگران انتظار داشته باشیم که تمام خواستههای ما را برآورده کنند، باید خودمان به خواستههایمان پاسخ دهیم و خودمان را در جهت رسیدن به آنها تلاش کنیم. باید به خودمان اعتماد کنیم و به رضایت و شادی خودمان عمل کنیم. این رویکرد میتواند منجر به افزایش خوشبختی و رضایت شخصی شود و ما را از انتظارات بی جا و کاهش انتظار از دیگران به سمت زندگی با شادی و لذت بیشتر ببرد.