بیماری فتق چیست؟ آیا فتق خطرناک است؟
فتق یک بیماری شکمی است که در اثر تضعیف لایههای درونی عضلات شکمی ایجاد میشود. در این بیماری، یک ناحیه از یک عضو یا بافت از طریق یک لایه عضله ضعیف معمولاً در کشاله ران یا شکم بیرون میزند. علل ایجاد فتق ممکن است ناگهانی و یا در طول زمان ایجاد شود. از عواملی که موجب تضعیف عضلات میشود میتوان به نقص مادرزادی، سرفه مزمن، آسیب ناشی از صدمه یا جراحی، بارداری، یبوست مزمن، بلند کردن وزنه و آسیت (آب آوردن شکم) اشاره کرد.
علائم فتق شامل کشیدگی و یا پارگی بیش از حد در ناحیه جدار شکم یا دیافراگم، درد در حین استراحت یا در حال انجام فعالیتهای خاصی مانند دویدن میباشد. در صورتی که فتق اختناق کند، جریان خون رسانی به روده کاهش یابد و یا قطع شود که موجب عفونی شدن یا مرگ بافت روده میشود.
روشهای درمان فتق شامل جراحی و تغییر در سبک زندگی و مصرف دارو میباشد. درمان با جراحی به عنوان راهکار قطعی درمان این مشکل امکانپذیر است، در حالی که تغییر در سبک زندگی و مصرف دارو تنها به بهبودی علائم فتق کمک میکند. تغییرات غذایی، اجتناب از بارداری، اجتناب از بلند کردن وزنه، تمرینات تقویتی عضلات شکم و نگهداری وزن بدن در محدوده سالم از جمله روشهای غیرجراحی درمان فتق هستند.